Scroll

Vad vi gör

produktion

Screentryck

Screentryck betyder att färg pressas genom en schablon i en screenduk. Trycket kan vara transparent eller heltäckande. Vi erbjuder screentryck på olika material t.ex. papper, textil, vinyl, plast, trä och glas så länge materialet är platt. Screentryck kan tryckas med gott resultat på såväl genomskinliga som svarta och färgade ytor. Metoden fungerar utmärkt för grafiska motiv med tydlig struktur och enstaka färger och används även ofta för tryck av dekaler och skyltar. Resultatet är av hög kvalitet med lång hållbarhet.

Digitaltryck

Vår storformatsprinter arbetar med åtta färger plus vitt, vilket gör att vi kan printa på transparenta material med täckvitt. Allt från tunna material såsom affischpapper och banderollväv till material med 5 centimeters tjocklek går att använda, begränsningen i bredd är 200 centimeter. 

Foliering & prägling

Foliering betyder att man med hjälp av värme pressar en färgad folie på ett underlag. Man kan använda metoden för att t.ex. markera en form eller låta exempelvis bokstäver bli upphöjda eller nedsänkta genom prägling. Foliering och prägling ger en extra effektfylld finish och det är vanligt att foliera med t.ex. guldfolie eller andra metallfärger eftersom det ger en extra hög glans.

Stansning

Stansning gör det möjligt att ta fram de former och konstruktioner man vill ha i längre serier. Vi har stansmaskiner för olika storlekar och material.

Efterbearbetning

Innan de färdiga produkterna levereras så genomgår de en efterbearbetning vilket betyder att vi behandlar produkten beroende på hur ni vill att den ska slutföras. Exempel på efterbearbetning är skärning, stansning, häftning, limning och olika typer av bindning. All efterbearbetning sker med största noggrannhet för bästa resultat. När ni anlitar oss kan ni räkna med att få kvalitetsprodukter levererade.

Dummies

Alla detaljer ska naturligtvis vara perfekta innan produktionen sätter igång. En dummie är en prototyp, den första versionen av en färdig produkt. Efter en framtagen idéskiss så skapar vi en dummie som du får ge synpunkter på och godkänna innan den går vidare till produktion. Du kanske endast är ute efter en dummie för större upplagor producerade utomlands, då kan vi också hjälpa dig.